Ma Loba

De zoektocht naar een naam voor mijn praktijk

Bij het op zoek gaan naar een naam voor mijn praktijk ben ik geïnspireerd door het verhaal van de beendervrouw “La Loba” uit Women who run with the wolves van Clarissa Pinkola Estés.

In dit verhaal graaft een oude vrouw, genaamd “La Loba” in de grond naar beenderen van wolven. Ze graaft totdat ze alle beenderen bij elkaar heeft verzameld.
Wanneer het skelet compleet is begint ze te zingen voor de wolf net zolang totdat er terug vlees, spieren en vacht gevormd heeft en het leven in de wolf is teruggekeerd. Wanneer hij daarna opstaat en wegrent verandert zijn gedaante in een vrouw.

Een fictief verhaal met een sterke onderliggende psychologische betekenis. De wolf is een metafoor voor onze wilde natuur en de beenderen voor onze onverwoestbare levenskracht.
Het graven naar de beenderen is het terugzoeken van de verloren aspecten van onszelf die we gedurende ons leven zijn kwijtgeraakt.

Al deze metaforen belichamen de kernwaarden die ik met Ma Loba vertegenwoordig : 
Met mensen het proces aangaan om de onverwoestbare levenskracht terug te vinden door verbindend te werken en in de diepte te gaan.